woensdag 30 oktober 2013

Recepten - Surinaamse masala kip met sperziebonen, tomaat, aardappel en zilvervliesrijst.


Je stinkt na dit gerecht nog wel een paar dagen uit je mond maar WAT IS DIT LEKKER!
Vroeger maakte mijn moeder deze roti vulling al met de bekende surinaamse pannenkoek (dan was heel het gezin blij) en dit recept is gebaseerd op haar variant van roti.

Maak je dit gerecht liever vegetarisch? Vervang dan de kip door Quorn stukjes of door kipstukjes van de Vegetarische slager.


 
Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 gekookte aardappelen in stukken (meer of minder mag ook, gebruik vooral je restjes gekookte aardappel van de dag ervoor)
4 grote biologische tomaten in grove stukken gesneden
200 gram in blokjes gesneden scharrel/biologische kip
250 gram biologische sperziebonen uit de vriezer
100-150 gram zilvervliesrijst

3 flinke eetlepels masala en 1 eetlepel kerrie
4 teentjes knoflook
Naar smaak sambal


Bereidingswijze:
1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar.
2. Fruit in een flinke pan de massala, kerrie en de knoflook aan. Op deze manier komen de smaken goed los.
3. Bak de kip tot deze net gaar is in het knoflook/masala mengsel.
4. Doe alle tomaten en aardappelstukken bij de kip en laat het gerecht minstens 20 minuten stoven. Roer af en toe met een lepel in de pan.
5. Doe de sperziebonen erbij en laat nog minstens 10 minuten stoven.
6. Nu hoort het er zo uit te zien:

 
7. Doe naar smaak sambal bij het gerecht. 
8. Eet het gerecht op en vergeet vooral niet om flink wat kauwgom in te slaan voor de volgende dag!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten