Recepten en gezonder leven


Recepten inleiding....

Als studente Voeding en Diëtetiek heb ik erg veel interesse in lekker en gezond eten. Je zou wel kunnen zeggen dat eten en mensen leren hoe zij gezonder kunnen eten mijn passie is, en ik er het liefste 24 uur per dag en 7 dagen in de week over praat. Maar in de recepten rubriek zal ik er niet al te veel over praten maar met name mijn recepten met jullie delen. Ook zal ik zo nu en dan toelichten waarom bepaalde ingrediënten uit een recept gezond voor je zijn. 

Ik zal ook nog kort even uitleggen hoe ik zelf tot een gezondere levensstijl ben gekomen.
Ongeveer anderhalf jaar geleden at ik nog minstens twee zakken snoep op een dag en bewoog ik niet zoveel. Ik had bijna elke dag hoofdpijn en drie keer in de week migraine!
Op een dag kreeg ik hyperventilatie (dan heb je teveel zuurstof in je bloed waardoor het voelt alsof je een hartaanval krijgt) en toen ben ik begonnen met wandelen om die hyperventilatie onder controle te krijgen.

Dat was voor mij de start van een nieuw begin. Ik was daarvoor al begonnen met Echinaforce van Dokter Vogel te slikken om mijn weerstand te verbeteren (dat helpt echt heel goed maar daarover later meer). En langzaam aan kreeg ik steeds meer interesse in biologisch, gezond eten.
Tot ik op het punt ben gekomen waar ik nu ben: ik voel mij energieker, heb hoogstens één keer in de maand  hoofdpijn en nog minder migraine en mijn maag en darmklachten zijn enorm verminderd.Als je vragen hebt over over de recepten of graag advies wilt dan mag je altijd een berichtje achterlaten op mijn blog. Of een e-mail sturen naar: claireisfair.blogspot@gmail.com

Op mijn blog kun je aan de rechterkant bij labels de verschillende artikelen vinden die over ''recepten'' gaan, deze zijn onderverdeeld in vegetarisch, vis of vlees recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten