zaterdag 8 februari 2014

Mijn favoriete tweedehands interieur artikelen.
Al jarenlang droomde ik er van om met een breiwerkje in een schommelstoel te zitten. Lekker in het zonnetje, genietend van het moment. Stap 1 naar deze droom is al gezet door deze schommelstoel te kopen voor 15 euro bij de Pelgrimshoeve. Mijn man heeft hem wit geverfd en het verfrommelde kussentje wat erin ligt is van de Dille & Kamille. 

Oke oké, ik geef het toe. Het is een boek! En dus geen interieurstuk, maar het is wel mijn meest favoriete boek aller tijden! Dus daarom wilde ik hem toch even met jullie delen. Dit boek MOET je gewoon gelezen hebben. Want als je dit mist in je algemene ontwikkeling dan gaat het echt goed fout.


Deze blauwe brocante eettafel komt bij Tante (niet mijn tante, maar zo heet de winkel) vandaan en kostte 75 euro. Op een zonnige dag liepen wij bij Tante binnen en zagen wij deze tafel staan. Ik wilde hem direct hebben en omdat er in die zaak van alle meubels maar 1 exemplaar aanwezig was, besloten wij om hem te kopen. Maar er was één klein probleempje, wij hadden geen busje en Tante zou die dag op vakantie gaan waardoor wij anders 3 weken op onze nieuwe eettafel moesten wachten. Mijn man en mijn zwager hebben de tafel daarom door de straten van ons pittoreske dorp getild en hem bij ons thuis neergezet. Ze hebben voor hun dertigste waarschijnlijk geen rug meer over, maar ik heb nu wel een hele leuke eettafel. 


Ik moet jullie wat bekennen. Deze tas heb ik van een meisje afgetroggeld voor 2 euro op de vlooienmarkt met Koninginnedag. Ik vroeg aan het meisje hoeveel die tas kostte. Zij zei, terwijl zij mij met haar mooie onschuldige ogen aankeek, dat de tas 2 euro kostte (want zij mocht zelf van haar moeder de prijs bepalen). Ik kon mijn oren niet geloven en het voelde bijna schandalig om dat bedrag voor zo'n mooie, oude leren tas te betalen. Maar ik heb niet geprotesteerd. En met dat schuldgevoel zal ik verder moeten leven....terwijl ik naar de tas kijk die mijn interieur verrijkt. 


Dit schattige spuuglelijke kopje komt ook van de Pelgrimshoeve en kostte 0,25 eurocent. Ik ben echt dol op de kitscherigheid van dit kleine ding. 


Achter deze kist zit ook een mooi verhaal. Op een dag liep ik door een kringloopwinkel en toen kwam ik daar een bekende tegen. Ik zei tegen haar dat ik een kist zocht voor mijn interieur. Zij zei tegen mij dat zij van plan was een kist te doneren aan die kringloopwinkel en dat ik die wel mocht hebben. Op zich al een mooi verhaal. Maar deze kist bleek ook nog eens van mijn oma te zijn geweest. Daarom ben ik extra blij met deze kist en het feit dat ik deze zomaar van haar gekregen heb.


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn interieur. En dat het jullie heeft kunnen inspireren om zelf ook op zoek te gaan naar tweedehands/vintage producten. 

Heb jij vragen/tips/opmerkingen of hippe ideeën voor Claire is Fair?
Mail dan naar: claireisfair.blogspot@gmail.com

P.s. Het is jullie waarschijnlijk al opgevallen dat ik weinig op mijn blog schrijf. Op facebook heb ik al uitgelegd hoe dit komt want ik ben namelijk zwanger (joepie).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten