dinsdag 3 december 2013

Recepten - Vegetarische hamburger


Hoe je een lekker broodje hamburger maakt dat heeft natuurlijk geen uitleg nodig. Maar er zijn wel verschillende manieren om een broodje hamburger gezonder te maken en daarom wil ik vandaag enkele tips geven om op een gezonde manier een hamburger te eten. Juist voor mensen met kleine kinderen is een broodje hamburger een leuke manier om ze iets gezonds binnen te laten krijgen. Als je het recept natuurlijk op de juiste manier uitvoert.Tip 1: Vervang je vette saus door een lichtere saus. Bijvoorbeeld: zelfgemaakte knoflooksaus op basis van yoghurt, slasaus of ketchup.


Tip 2: Eet je hamburger op een volkoren broodje. Let erop dat het ECHT een volkoren broodje is en geen ''bruin brood''. In gewoon bruin brood zitten namelijk soms alleen wat kleurstoffen die het onderscheiden van wit brood. Maar verder heeft het soms geen enkele toegevoegde waarde. Lees daarom altijd goed het etiket.


Tip 3: Eet af en toe een vegetarische hamburger. De geweldige mensen van de Vegetarische Slager hebben een hamburger gemaakt op basis van soja. Ik heb de hamburger geproefd (zie de foto hieronder) en ook al lijkt hij niet exact op een ''echte'' hamburger van vlees, toch is de smaak zeer plezant.


Tip 4: Eet groenten naast je hamburger. Dit kan variƫren van een bakje salade tot sperziebonen. Maar probeer om elke dag je dosis anti oxidanten binnen te krijgen. Al helemaal in deze barre wintertijd. Daarover gesproken, vinden jullie het ook al zo walgelijk koud buiten? Ik wel in ieder geval, maar het is toch goed om flink in de frisse lucht te bewegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten