zondag 27 oktober 2013

Recepten - Pizza met paprika, cherrytomaten, basilicum en mozzarella


Deze pizza ziet er vrolijk uit, smaakt heerlijk en één pizza is genoeg voor twee personen want hij is erg zwaar belegd. 

Zo zag de pizza eruit voor hij de oven in ging. 


Wat heb je nodig voor het deeg?
225 gram volkorenbloem, voor mijn pizza heb ik voor de helft volkorenbloem en voor de helft witte tarwebloem gebruikt. Want dat had ik nog staan en verspilling vind ik vreselijk.
7 gram gist
snufje (zee)zout
1 eetlepel olijfolie
Ongeveer 175 ml lauwwarm water

Hoe maak je het deeg?
1. Pak een grote kom en mik de bloem en het zout in de kom. Roer daarna de gist door het mengsel.
2. Maak een kuiltje in het midden en giet de olie in het kuiltje.
3. Voeg het lauwwarme water toe en kneed het deeg flink totdat er een zacht deeg ontstaat. LET OP: het water toevoegen gaat op gevoel en er is dus een kans dat je niet al het water nodig hebt.
4. Maak een bal van het deeg en laat deze in de kom 30-40 minuten op een warme plek rijzen onder een vochtige doek.

Terwijl het deeg de wereld af reist kun jij alvast beginnen met de ingrediënten die op de pizza komen. Dit zijn de ingrediënten:
1 halve rode paprika
1 halve gele paprika
1 groene paprika
Ong. 6 biologische cherrytomaten
1 halve kleine bol mozzarella
1 grote biologische tomaat
2 kleine blikjes tomatenpuree
3 teentjes knoflook
Een flinke snuf Italiaanse kruiden
3 eetlepels biologische olijfolie
1 flinke hand vol verse basilicum
1 rode peper
Optioneel: pesto

Bereidingswijze:
1. Ontpit de paprika's en snijd deze in willekeurige stukken.
2. Halveer de cherrytomaten en doe deze samen met de paprika in een kom.
3. Ontpit de peper naar smaak (hoe meer pitten, hoe heter de peper) en snijd deze in kleine stukjes.
4. Marineer de paprika's en de cherrytomaten in een mengsel van rode peper, 1 teen knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden.
5. Doe in een andere kom de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree en snijd de grote tomaat in kleine blokjes en doe deze in de kom. Voeg ook twee teentjes knoflook toe, even roeren en je saus is klaar. Je kan de saus natuurlijk uitbreiden met ui/pesto enzovoorts.

Pak het deeg na 30-40 minuten te hebben gerezen erbij.
Zorg ook voor een gladde ondergrond en een ingevette taartbodem.

6. Leg de bol deeg op een met bloem bestoven gladde ondergrond en pak een deegroller.
7. Rol het deeg uit in een ronde vorm en kijk af en toe of hij nog wel op de taartbodem past.
8. Leg het deeg op de taartbodem en smeer hem goed in met saus. Vouw daarna de randen om zodat hij in een mooie ''ronde'' vorm precies op de taartbodem ligt.
9. Leg de gemarineerde paprika's en cherrytomaten op het deeg en strooi er nog een beetje Italiaanse kruiden overheen. 
10. Gooi op willekeurige plaatsen de basilicum en de mozzarella bovenop de pizza.
11. Doe de pizza 30-40 minuten in de oven op 180 graden. (de baktijd is afhankelijk van het soort oven dat je hebt.



En laat het je vooral erg lekker smaken!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen