woensdag 23 oktober 2013

(Gratis) Uitje - de leesboom in RuurloOke ik geef het toe! Het is niet echt een middag vullend uitje.
En zelfs geen uitje waar je een uur mee kunt vullen maar het is wel een prachtig initiatief. En daarom wil ik het gewoon als tip geven als je uit Ruurlo of omgeving komt.

In Ruurlo staat namelijk een boom, maar niet zomaar een boom. Nee, het is een LEESBOOM. Maar wat is een leesboom nu precies? Is het een boom waar ze geluidsopnames in hebben gestopt waardoor het lijkt alsof de boom een boek voorleest? Is het een boom waar ze een boek voor op de grond hebben gegooid...en toen zijn ze gaan wachten...tot hij ging lezen.

Nee! Een leesboom ziet er zo uit:


Een kunstenaar heeft de oude boom veranderd in een boom waar kastjes in geplaatst konden worden. In die kastjes staan boeken die mensen niet meer wilden hebben. De leesboom werkt eigenlijk als een kleine bibliotheek. Je kan er een maand lang gratis een boek lenen. En daarna gaan ze er in goed vertrouwen vanuit dat jij het boek op tijd weer terug brengt.

In goed vertrouwen! Waar vind je dat nog tegenwoordig? 


Ik vind het een prachtig project om oude bomen een nieuw leven te geven. Maar ook om het voor alle mensen toegankelijk te maken om boeken te lezen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten