donderdag 24 oktober 2013

Recepten: Cherrytomaten met sperziebonen, rijst en Appetina witte kaasblokjes voor 2 personen.


Soms kom je wel eens toevallig op een heerlijk recept met dingen die je grotendeels al in huis had. Dit is ook bij mij gebeurd toen ik het volgende recept ontwikkelde:

Let op: dit is een erg snel recept! Binnen 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel.





De kosten voor 2 personen inclusief de kabeljauw bedragen: circa 4 euro.

Ingrediënten:
250 gram biologische cherrytomaten (ik had die van het merk: Bio+)
225 gram biologische sperziebonen vers of uit de vriezer (ook hier had ik een pak van Bio+ uit de vriezer)
150 gram zilvervliesrijst
3 eetlepels Appetina witte kaasblokjes uit blik met olie en kruiden.
1 eetlepel biologische olijfolie
Gedroogde peterselie
Gedroogde italiaanse kruiden

Optioneel kabeljauw:
Zoals je op de foto kunt zien heb ik vanavond dit gerecht gegeten met een lekker stukje kabeljauw.
Hier gingen de volgende ingrediënten op:
2 stukken kabeljauw
2 theelepels geroosterd sesamzaad
Een snufje Herbamare (zeezout met kruiden) van Dokter Vogel
Een snufje zwarte peper
1 eetlepel biologische olijfolie
Bereidingswijze kabeljauw:
Bak de kabeljauw in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie. Als de vis gaar is, doe er dan een snufje Herbamare en zwarte peper bij. Voor je de vis serveert kan je er nog één eetlepel geroosterd sesamzaad overheen strooien.

Bereidingswijze:
1. Kook 150 gram zilvervliesrijst ongeveer 15 minuten of tot deze gaar is.
2. Blancheer of kook 225 gram sperziebonen 3-4 minuten. (Let op! bij verse sperziebonen is de kooktijd waarschijnlijk langer). Doe ze daarna even in een bakje.
3. Halveer de cherrytomaten en zet een koekenpan op een laag vuur met 1 eetlepel olijfolie erin.
4. Verhit de cherrytomaten kort in de koekenpan en doe de sperziebonen erbij. De tomaat mag nog niet krimpen en het vocht moet in de tomaat blijven. Voeg ook naar wens gedroogde peterselie en gedroogde Italiaanse kruiden toe.
5. Giet de zilvervliesrijst af en doe er naar wens een klein beetje olie van de Appetina witte kaasblokjes bij. En voeg er ook een beetje peterselie aan toe.
6. Doe drie eetlepels met Appetina witte kaasblokjes bij de cherrytomaten en de sperziebonen.


En laat het je vooral heel lekker smaken!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen